+597 8897832 info@lobmakandra.org

Projecten op Lob Makandra

Lob Makandra Projecten zet zich in om hun maatschappelijke positie in Suriname te verbeteren.

 

 

 

 

 

Wat is het doel van onze Projecten?

Zoals je in ons logo kunt zien symboliseert Lob Makandra Projecten “bloei” vanwege de rode bloempjes, afgeleid van de faya lobi, een prachtige Surinaamse bloem die vurige liefde betekent. Liefde laat mensen bloeien, mensen mogen zich geliefd en waardevol voelen zodat ze meer durven, een positief zelfbeeld krijgen en op hun beurt geïnspireerd worden om ook anderen te helpen.

Wij geloven dat iedereen het vermogen heeft om te kunnen bloeien, ongeacht je maatschappelijke situatie, etnische achtergrond of identiteit. Elk mens heeft unieke gaven en talenten die hem waardevol maken voor zijn omgeving. Lob Makandra Projecten wil dit gegeven in mensen aanwakkeren, hen faciliteren en begeleiden in ontwikkeling, groei en armoedebestrijding.

Kassenteelt Project Lob Makandra

is een initiatief van Jennifer Wong Swie San dat als doel heeft om jongeren van Suriname vertrouwd te maken met biologische tuinbouw en de mogelijkheden die het biedt om zelfvoorzienend te zijn voor de toekomst.

Vanwege gebrek aan middelen en vrijwilligers is dit mooi project momenteel niet actief. Wij willen het wel heel graag weer oppakken. We hebben de nodige vrijwilligers nodig en financiën om de kassen te onderhouden. Wij horen graag van u als u ons hiermee verder wilt ondersteunen. 

 

Er zijn op Lob Makandra diverse projecten geweest. Sommige zijn nog actief en andere projecten moeten weer worden opgepakt door vrijwilligers.  

  • Voedselpakketen: Hierbij worden er pakketen samengesteld voor minder daadkrachtigen in de samenleving
  • Kleding project: Hierbij worden er kleren uitgedeeld aan minderdaadkrachtigen in de samenleving
  • Het kassenteelt project.
  • Computer lessen in ons buurthuis. 
  • Gezammelijke kinderdiensten in samenwerking met stichting Weid mijn Lameren
  • Scholing voor ouderen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Omdat wij lid zijn van de organisatie Zending en Gemeente, zijn onze nieuwsbrieven gekoppeld aan het blad van Zending en Gemeente. U kunt zich via de site aanmelden voor de nieuwsbrief. Onze donaties vanuit Nederland lopen via Zending en gemeente. Zending en Gemeente is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), uw giften zijn daarom belastingaftrekbaar.

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Zending en Gemeente