+597 8897832 info@lobmakandra.org

De oprichters van het Lob Makandra Centrum

 

 

 

 

 

 Lob Makandra is op dit moment een uniek retraitecentrum dat de liefde van God uitstraalt. Het complex wordt bewoond door de oprichters met hun gezin, diverse vrijwilligers en 26 lichamelijk gehandicapten. Er zijn sportfaciliteiten en logeergebouwen met slaapfaciliteiten voor maximaal 90 personen. Ook is er een kerk een buurthuis en een school. Wij nodigen u van harte uit voor een uitgebreide rondleiding op het Lob Makandra complex, een plek waar naastenliefde inspireert

Hoe zijn wij begonnen

Oprichters Roy en Sila Wong Swie San

Dat Roy en Sila gehoor wilden geven aan het zendingsbevel bleek uit hun besluit om in 1982 hun luxe leven in Nederland achter zich te laten en naar Suriname te remigreren. Na een jaar van onzekerheid en veel gebed werden ze als enige in de gelegenheid gesteld het huidige Lob Makandra complex te mogen kopen. Geld hiervoor was er niet maar God voorzag in alles wat nodig was.

Een stukje oerwoud, een in verval geraakte bananenplantage met een kleine Bruynzeelwoning vol wespennesten en houtwormen, was de door God verkozen plek waar het bevel van Jezus, om elkaar lief te hebben, praktisch moest worden vertaald. Roy en Sila wisten dat dit God ’s werk was en hebben vol vertrouwen de handen uit de mouwen gestoken en gepionierd onder soms moeilijke omstandigheden.

 

Roy Wong Swie San werd op 25 maart 2011 tot heerlijkheid bevorderd. Vanwege zijn inzet en bewezen naastenliefde voor de gemeenschap van Santopolder, gaf het hoogste gezag van Suriname bijzondere toestemming, om zijn lichaam op het terrein van Lob Makandra te begraven. We zijn intens dankbaar voor zijn leven, zijn visie en liefde voor Suriname.